Sanatatea si dieta

Privind la imaginea globala, exista 3 mari categorii de boli:

1. Primele sunt bolile contagioase produse de invazia de substante straine vii. Stiinta medicala din zilele noastre, este eficienta in izolarea acestor invadatori si in gasirea agentilor care sa distruga acesti invadatori sau sa dezvolte vaccinuri imune. Cred ca este numai o problema de timp pana cand stiinta va gasi un leac pentru SIDA. Stim deja ca virusul HIV nu poate supravietui intr-un mediu acid si nu poate fi transmis prin contactul de piele, deoarece aceasta este acida.

2. A doua categorie este reprezentata de boli degenerative cauzate de acumularea de deseuri acide neeliminatein corpul nostru. Daca deseurile sunt distribuite uniform in corpul nostru sau concentrate intr-o zona anume, pot cauza diverse boli ca diabet, probleme digestive, constipatie, artrita, guta, cancer, osteoporoza, riduri, etc. Exista numeroase moduri prin care deseurile concentrate sunt distribuite (imprastiate), cum ar fi masaje, dispozitive magnetice, bai fierbinti, sauna, etc. Cu exceptia transpiratiei, aceste metode nu fac decat sa imprastie deseurile din zonele in care s-au concentrat. Cea mai buna metoda de a scapa de deseurile acide prin urina, este de a bea apa alcalina.

3. A treia categorie este reprezentata de boli  misterioase, cauzate de deficiente nutritionale. Spun “misterioase” pentru ca aceste boli sunt destul de noi si medicii nu isi pot da inca seama ce sunt. Aceasta categorie este mai des intalnita in randul celor asa-numiti “oameni constienti de sanatate si alimentatie”. Ei mananca numai “hrana sanatoasa” si o exclud pe cea “nesanatoasa”. Dupa o lunga perioada de timp, se dezvolta deficienta nutritionala. Din moment ce ei mananca numai mancare sanatoasa dar nu se simt bine,  ei banuiesc ca anumite substante din apa de baut  le fac rau. Prin urmare, ei insista sa bea apa distilata sau apa filtrata prin osmoza inversa, crezand ca apa pura este cea mai buna apa. Ceea ce nu realizeaza acesti oameni, este faptul ca apa distilata extrage minerale valoase din corpul uman, epuizand din organism mineralele si substantele nutritive.

Deficienta nutrionala ar putea fi rezultatul unor diete speciale, care exclud anumite alimente sau care abunda in altele. Consumarea in exces a unui tip de hrana, ar putea cauza deficienta nutritionala/dezechilibru. Corpul nostru are nevoie de tot felul de nutrienti; anumiti nutrienti sunt necesari pentru a mentine raporturile corecte cu alti nutrienti. De exemplu, trebuie sa mentinem corect raportul dintre potasiu si sodiu, in corpul nostru;  luand din sare sodiu fara sa avem o cantitate suficienta de potasiu, putem avea probleme de inima si neluand sodiu, putem avea de asemenea probleme, asa cum s-a descoperit de curand.

Dl. Hofgren, proprietarul unui magazin cu alimente sanatoase din Suedia, m-a vizitat dupa ce a citit cartea mea si mi-a descris un fenomen interesant. Cand oamenii incep o dieta vegetariana, categoric simt o imbunatatire a sanatatii. Dupa cativa ani, sanatatea lor se deterioreaza datorita deficientei nutritionale. Cu toate acestea, amintirile lor cu privire la imbunatatirea sanatatii sunt atat de vii, incat ei cred ca ar trebui sa manance mai multe legume, ceea ce inrautateste si mai mult situatia.

Cu tot respectul pentru nutritionisti, exista mai multe substante nutritive in hrana naturala despre care nu stim decat cele despre care stim. Sunt indignatcand aud anumiti nutritionisti recomandand oamenilor sa nu manance anumite alimente deoarece nu contin substante nutritive utile. Un asemenea sfat, poate face mai mult rau decat bine. Am vazut multi asa numiti nutritionisti care nu sunt de acord intre ei cu privire  la alimentele care sunt bune sau nu.

Cand vine vorba despre sanatate si dieta, exista doua scoli de gandire. Dieteticienii din spitale, pledeaza pentru o dieta echilibrata pentru pacientii lor, asigurandu-se ca este furnizat necesarul de carbohidrati, proteine, grasimi si fibre.Ei nu sunt ingrijorati cu privire la deseurile pe care aceste alimente le produc. Pe de alta parte, specialistii in hrana sanatoasa, sunt mult mai preocupati cu privire la aceste deseuri pe care le produce hrana; ei recomanda anumite tipuri de alimnte, in timp ce le exclud pe altele. Ei nu au neaparat  cunostinte vaste despre necesarul minim zilnic al corpului nostru, de anumiti nutrienti.

Cand dezvoltam AlkaLife®, am facut 10 raporturi diferite dintre hidroxidul de potasiu si hidroxidul de sodiu si le-am testat pe 200 de persoane, pe o perioada de 2 luni. Medicul care a condus acest test nu stia ce sa afla in fiecare flacon. Rezultatele testului au aratat ca un procent de 75% de potasiu la 25% de sodiu, este cel mai bun pentru majoritatea oamenilor. Au fost doua persoane care au avut rezultate complet diferite – 20 % potasiu la 80% sodiu, era mai bine pentru ei. I-am dezvaluit  medicului continutul flacoanelor  si despre specificul celor doua persoane, acesta si-a consultat graficele si a descoperit ca cele doua persoane urmau o dieta “absolut fara sodiu”. Corpul lor are nevoie de mai mult sodiu, dar creierul lor refuza acest lucru, dintr-un oarecare motiv. Animalele mananca si beau ceea ce este bun pentru ele, instinctiv, dar noi oamenii mancam si bem ceea ce ne spun reclamele TV. Si respingem toate alimentele si bauturile pe care ni le indica reclamele TV.

Recomandarea mea personala, este sa te bucuri de mancarea care iti place, dar sa nu exagerezi sau sa excluzi nici un aliment. Mananca moderat, urmand sfaturile dieteticienilor profesionisti de a avea o dieta echilibrata si lasa apa alcalina sa-si faca treaba, curatand deseurile acide. Nu folositi mancare pentru a curata deseurile, deoarece exista riscul de a crea deficienta nutritionala si/sau dezechilibru.