INTREBARI FRECVENTE DESPRE IONIZATOARELE DE APA

1. Mai exact, ce este un ionizator de apa?

Intr-un mod simplu spus, ionizarea inseamna a aduce sau a pierde electroni. Apa care a fost ionizata devine ori alcalina ori acida, aceasta insemnand ca pH-ul a devenit mai mare sau mai mic.

 

Apa alcalina este plina de ioni de hidroxil si hidrogen. Aceasta apa are multe beneficii asupra sanatatii noastre asa cum este aratat mai jos.

Apa acida este plina de ioni de oxigen. Aceasta apa este pentru uz extern si nu o ingeram. Este buna si pentru udarea plantelor, acestea crescand mai repede.

2. Cum transforma un ionizator, apa obisnuita in apa alcalina ionizata?
Apa intra in ionizator si are contact cu electrozii pozitivi si negativi, care ionizeaza apa. Apoi apa este separata in alcalina si acida, realizandu-se acest lucru prin “incarcarea” apei cu ioni pozitivi si ioni negativi.
3. De ce ar trebui sa beau apa alcalina ionizata?

Sunt trei beneficii principale ale consumului de apa alcalina ionizata.

 

In primul rand si inainte de toate, apa alcalina este un puternic antioxidant. Oamenii cheltuiesc zeci sau sute de lei pe luna, cumparand antioxidanti, pentru ca isi doresc sa fie sanatosi si sa evite bolile, sa evite cancerul, sa opreasca procesul de imbatranire prin neutralizarea radicalilor liberi. Radicalii liberi ne imbatranesc prematur si ne imbolnavesc. Apa ionizata este un lichid antioxidant si este usor absorbit de corpul nostru, ceea ce face sa fie mult mai eficienta decat orice alt antioxidant cumparat.

O data ce Antioxidantii Ionizati in forma ionilor de hidroxil (molecule de oxigen cu un electron suplimentar) doneaza electronul in plus radicalilor liberi (molecule de oxigen carora le lipseste un electron), iti este cedata o cantitate importanta de oxigen. Apa ionizata iti oferta ENERGIE, furnizandu-ti o cantitate mare de oxigen! Acesta este unul din cele mai incredibile aspecte ale Apei Ionizate!

In al doilea rand, Apa Ionizata regleaza pH-ul corpului, pentru ca este foarte alcalina. Foarte des alimentatia noastra este extrem de acida. Bauturile racoritoare, fast food-ul si hrana procesata, depoziteaza acid in corpul nostru, care creste in timp si creaza mediul ideal pentru tot felul de boli. Priveste catre oamenii bolnavi de cancer si vei afla ca in corpurile lor exista un anumit grad de aciditate. Acest lucru este bineinteles valabil si pentru copii. Persoanele ce consuma regulat sucuri (precum copiii), se expun la un pericol extrem, permitand aciditatii sa creasca in corpul lor. Multe boli grave apar de la o varsta frageda. Mentinand un pH alcalin (6,9 – 7,2) ne ajutam corpul sa aiba un mediu care NU conduce la boli. Poate dura ani de zile pana cand apa ionizata va inlatura aciditatea din corpul nostru si asta (perioada de timp) depinde de cat de acid este corpul.

In al treilea rand , Apa Ionizata are o alta dimensiune a manunchiului de molecule. Contine doar 5 – 6 molecule in loc de 10 – 13 molecule pe manunchi, asa cum este cu apa normala. Apa este schimbata de la o forma neregulata care contine 10 – 13 molecule, la o forma hexagonala  care are jumatate din dimensiune. Aceasta apa “mica” sau apa redusa, este mult mai hidratanta decat apa normala. Sunt doua consecinte ce rezulta de aici. In primul rand apa ionizata alcalina este mult mai hidratanta decat apa normala si in al doilea rand este extrem de detoxifianta.

Proprietatile de detoxifiere a Apei Ionizate sunt uimitor de puternice. Pur si simplu nu pot fi ignorate. Un ionizator de apa are diferite nivele de intensitate, pentru ca cei mai multi oameni nu pot incepe sa bea apa alcalina cu un nivel de pH ridicat. Acest lucru este in special valabil pentru persoanele in varsta, care au nevoie sa inceapa cu cel mai scazut nivel si sa il creasca treptat.  Oamenii care in timpul vietii lor au adunat aciditate in corp, vor avea dureri de cap si diaree daca vor bea prea multa apa ionizata sau la un nivel prea mare de pH, de la inceput.

4. Ce gust are apa alcalina ionizata in comparatie cu apa “normala”?
O remarca comuna cu privire la Apa Ionizata Alcalina este ca are un gust mai “fin” decat apa conventionala (apa normala). Acest lucru se datoreaza grupului de molecule si precum si formei acestuia. Deoarece grupul de molecule este mic si are o forma regulata, se simte un gust placut, fin. De asemenea, nu te simti umflat ca in cazul apei normale, atunci cand consumi dintr-o data mai  multa apa.
5. Cat timp isi mentine proprietatile sanatoase apa alcalina ionizata?
Antioxidantii (ionii de hidroxil) vor dura aproximativ 18 – 24 ore. La nivelul cel mai ridicat al pH-ului (nivelul cel mai ridicat al alcalinitatii), vor dura aproximativ una pana la doua saptamani. Marimea manunchiului de molecule va dura aproxiamtiv una pana la trei luni.
6. Are efecte adverse apa alcalina ionizata?
Absolut nici unul, atata timp cat este utilizata corect. Doar apa alcalina trebuie cosumata. NICIOADATA NU SE BEA APA ACIDA. Nu am observat nici macar un efect negativ de la apa ionizata, fie de la apa alcalina sau apa acida, atata timp cat este utilizata corect.
7. Cine ar trebui sa bea apa alcalina ionizata?
Oricine si toata lumea, tineri si varstnici, oameni si animale. Este benefica pentru toata lumea si cu toti cei care vin in contact cu ea.
8. Cum ar trebui sa incep sa beau apa alcalina ionizata?
Incepe incet, cu nivelul unu, bea 1 – 3 pahare pe zi. Daca te impaci bine cu apa, creste cantitatea de apa si nivelul de ionizare. Cu cat are un pH mai ridicat, cu atat este mai bine dar este bine sa se consume apa puternica alcalinizata, treptat si in timp. Antioxidantii sunt mai puternici la nivelul cel mai puternic. Bineinteles ca te vei bucura de mai multa energie la cel mai puternic nivel si cu cat este mai proaspata apa, cu atat are proprietati mai puternice. Detoxifierea este PUTERNICA si de necontestat.
9. Poate fi folosita apa ionizata in “zona” comerciala/semi-industriala?
Da, in nenumarate exemple. In industria produselor lactate, in industria carnii de vita, in cresterea rapida a culturilor.  Au fost déjà demonstrate beneficiile apei ionizate in aceste industrii si incet, incet, noi industrii descopera calitatile apei ionizate. Cu apa alcalina ar trebui adapate animalele. De apa acida pot beneficia culturile si la fel de bine curatirea ustensilelor din fabrici si abatoare care lucreaza cu carne, deoarece are proprietati dezinfectante, omorand bacteriile. In diverse industrii, testele cu apa ionizata sunt in curs de desfasurare, dar ele sunt totusi inca la inceput.
10. Ce efect are apa alcalina ionizata asupra sportivilor?
Una foarte pozitiva, asa cum te asteptai. Nivelul de oxigen din sange va creste in cantitate, acest lucru fiind direct influentat de consumarea apei ionizate alcaline la un nivel ridicat. Acest lucru va creste vitalitatea, rezistenta si ofera tesutului, muschilor si organelor, cantitati mari de oxigen de care corpul uman de cele mai multe ori duce lipsa, chiar si in cazul sportivilor, pentru ca de multe ori acestia tin diete nepotrivite. Daca sportul profesionist si amator vor descoperi acest lucru, va deveni unul din acele lucruri importante si de care nu se va mai lipsi, cu beneficii pentru sportivii de pretutindeni. Acest lucru se va intampla, dar este nevoie de timp pentru acceptarea apei alcalina ionizate.
11. De ce ar trebui sa cumpar un ionizator de apa?

BENEFICIILE APEI IONIZATE sunt multe si sunt aratate deasupra.

 

Nu numai ca vei beneficia de consumarea APEI ALCALINE IONIZATE dar ai la indemana ta APA ACIDA 24 din 24 ore. O data ce ai inceput sa folosesti si sa primesti avantajele acestor proprietati incredibile, vei sti ca ai luat decizia corecta, de a cumpara unul.

12. Din ce sunt compusi electrozii ionizatorului de apa?
Electrozii sunt din Titan, un metal foarte dur, acoperit (nu galvanizat) cu platina, un metal cu conductivitate foarte ridicata. Galvanizarea placilor de titan cu un strat subtire, nu este suficienta pentru un efect prelungit de ionizare. Unele companii producatoare de ionizatoare, declara ca electrozii folositi de ei sunt din platina pura, acest lucru fiind fals, deoarece nu s-ar imbunatati deloc performantele, iar pretul ar fi unul prohibitiv.
13. Este periculos sa se consume apa alcalina ionizata la un nivel inalt de pH?
Nu, nu este periculos sa bei la un nivel de alcalinitate (pH) inalt; este bine totusi, daca nu este absolut necesar altfel, ca Apa Alcalina Ionizata sa fie consumata intre 9,5 pH – 10 pH (dar nu de la inceput si treptat).
14. Exista vreun avantaj sa consumam apa alcalina ionizata la un nivel mare de pH si la un nivel mic de ORP?

Vei consuma un lichid care contine ioni negativi sau ORP (oxidation reduction potential) la cel mai inalt nivel, undeva intre -256 – 856 mv, depinzand si de sursa de apa. Nu este necesar sa bei apa alcalina ionizata la cel mai inalt nivel, dar daca totusi faci acest lucru, nu-ti va face rau. In orice caz, te atentionam ca daca consumi apa alcalina ionizata la cel mai inalt nivel, te poate supara sau deranja stomacul.

15. Cine sunt producatorii ionizatoarelor noastre?

Avem trei producatori si anume BIONTECH (echipament premium), produs in Coreea, PurePro si  Chanson, cu productie In Taiwan.

 

Puteti citi mai multe despre producatori pe pagina noastra de branduri pe aceasta pagina: Branduri

16. Care este garantia ionizatoarelor?
Garantia ionizatoarelor noastre este specificata indescriererea fiecarui produs. Unele echipamente au garantie doi ani, altele un an in functie de ceea ce producatorul mentioneaza. Dar ionizatoarele noastre sunt construite de unul din cei mai importanti producatori, cu experienta de peste 30 ani, sunt foarte fiabile, si sunt realizate in asa fel incat sa nu-ti creeze probleme si discomfort.
17. Se pot folosi ionizatoarele si pentru alte scopuri?
Da, se folosesc in dializa, deoarece curata foarte bine sangele.
18. Ionizatorul de apa filtreaza apa si elimina clorul si alti contaminanti ai apei?

Da, acest lucru se intampla. Ionizatoarele noastre sunt dotate cu un filtru performant din carbune activ, antibacterian datorita argintului impregnat. Pe langa sedimentele pe care le filtreaza (mizeria din apa vizibila sau nevizibila), elimina clorul liber, trihalometanii, hidrocarburile poliaromate, insecticidele, fenolii si alti contaminanti ai apei in proportie de 99,90%. Apa rezultata este o apa curata, clara si fara chimicalele adaugate intentionat pentru dezinfectia acesteia sau contaminata accidental  pe traseul de distributie intre punctul de captare si robinetul tau.

Ai o intrebare pentru care nu ai gasit raspuns in aceasta pagina?

8 + 2 =