Prefiltrare_ionizatoare_apaIonizatoarele au filtre incluse?

In general ionizatoarale de apa performante au deja incluse filtre, unul sau doua, cu diferite medii de filtrare. Fiecare producator de ionizatoare, are un anumit model de filtru, ce se potriveste numai in ionizatorul sau. Acest lucru inseamna un cost mai mare de productie (datorita matritei unice) deci si un pret mai mare pentru client. De aceea, preturile la cartusele filrante pentru ionizatoare, nu sunt de obicei mici, ceea ce afecteaza financiar, clientul final.

Ce capacitate de filtrare au aceste filtre?

In functie de tipul de mediu filtrant, de marimea acestuia si testele efetuate, fiecare producator declara o anumita capacitate de filtrare exprimata intr-un volum de apa. Spre exemplu, putem vorbi de 4000 l de apa sau de 12000 l apa. Totusi, din cauza calitatii apei, de cele mai multe ori, aceasta capacitate nu este atinsa. Acest lucru nu se intampla pentru ca filtrele nu ar fi de calitate ci pentru ca filtrele functioneaza ca o bariera in calea mizeriei din apa, care se acumuleaza in filtru si la un moment dat il blocheaza (nu mai trece apa prin el sau trece prea incet). Acest fapt duce la schimbarea prematura a cartusului sau cartuselor filtrante, ceea ce este frustrant pentru clientul final, deoarece exista consturi mai mari de utilizare a ionizatorului.

Ce este de facut?

Ideal, se va instala un prefiltru, adica un filtru inaintea ionizatorului ce are costuri mai mici si care se poate schimba mai des, fara sa afecteze drastic bugetul clientului final. In acest fel, cartusele filtrante din ionizator, pot fi utilizare la capacitatea lor maxima, deci o reducere a costurilor pe termen lung si o multumire a clientului.

Noi, cei de la Qualigens, recomandam prefiltrarea apei, inainte ca aceasta sa ajunga in ionizator.

Ce prefiltrare recomandam?

In general un filtru care sa fie construit din polipropilena cu un grad de filtrare la 5 microni, este ideal. Costul este variaza in functie de model, de la 10 lei la 40 lei (costul cartusului filtrant). Daca se doreste o prefiltrare mai buna, se pot inseria mai multe filtre, din polipropilena, carbune activat, ultrafiltrare. Depinde ce doreste clientul si ce buget este dispus sa investeasca.

Va stam la dispozitie prin serviciul nostru de consultanta: 0726.206.505 sau email: contact@qualigens.ro. Consultanta pentru prefiltrare este oferita doar clientilor ce achizitioneaza de la noi, ionizatoarele de apa.