Cercetatorii au publicat recent un studiu in “American Journal of Clinical Nutrition” care a cautat sa dovedeasca stiintific, ca un consum mai mare de apa este o modalitate buna de a pierde din greutate. Deci, au facut un studiu amplu care a implicat o multe de alte studii anterioare, pentru a ajunge la o concluzie. Aici este marea noutatea:

Studiile privind pierderea in greutate sau mentinerea greutatii au sugerat o pierdere in greutate pe masura ce s-a consumat mai multa apa.

Poate ca nu este o asa mare noutate daca analizezi lucrurile in mod logic. Oamenii au nevoie sa se hidrateze. Daca nu bem apa, corpul nostru primeste alte lichide. Celelalte posibilitati de hidratare sunt de cele mai multe ori calorice (sucuri, bauturi alcoolice). Evident, consumand numai apa toata ziua, in fiecare zi, poate fi plictisitor. Dar se pare ca in USA (la fel ca si in Romania), noi bem prea multe alte bauturi si nu bem destula apa.

 “Dar mie nu-mi place gustul apei”              

Auzim atat de des asta, dar este greu de crezut. Iti poti invinovati parintii (sau pe tine insuti) pentru dependenta de bauturi indulcite, dar asta nu te va ajuta sa remediezi situatia. Totusi exista speranta. Iti poti obisnui treptat papilele gustative cu multe alte lucruri, iar apa este cu singuranta unul dintre ele.

Primul pahar cu apa este cel mai greu de baut.

Incepe cu cel mai simplu lucru – pune langa tine un pahar cu apa. Cand iti este sete, iti va fi mai usor sa intinzi mana dupa paharul cu apa, decat sa te ridici si sa te duci la frigider pentru un suc. Te vei surprinde luand o inghititura de apa, poate doua. Curand vei termina primul tau pahar cu apa.