1. Apa este viata. Viata nu poate exista fara apa. Este absolut necesar sa aducem in corpul nostru apa proaspata pentru a ne mentine hidratati corect.

2. Corpul nostru este compus din aproximativ 70% apa. Niciun alt aliment sau substanta nu este mai importanta decat apa pentru corpul  nostru.

3. Este dificil pentru corpul nostru sa primeasca apa din alta sursa. Bauturile racoritoare si cele alcoolice fura cantitati uriase de apa din organism. Chiar si bauturile precum cafeaua, laptele si sucul au nevoie de apa din corpul nostru pentru a fi digerate corect.

4. Apa joaca un rol vital in fiecare functie a corpului nostru.

5. Apa este esentiala pentru o digestie corecta, pentru absorbtia nutrienilor si pentru reactiile chimice din corp.

6. Apa este esentiala pentru circulatia buna a sangelui in corpul nostru.

7. Apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism, in mod special din tracul digestiv.

8. Apa regleaza temperatura corpului.

9. Permanenta neglijenta a consumului suficient de apa poate conduce la Deshidratare Celulara Cronica. Acest aspect, in care celula nu este niciodata hidratata suficient, face ca corpul sa fie vulnerabil la boli. Sistemul imunitar se slabeste si asta duce la un dezechilibru nutritional, chimic si de pH, ceea ce cauzeaza o serie de boli.

10. Deshidratarea poate aparea in orice perioada a anului ci nu doar in timpul verii cand este foarte cald. Setea care apare in timpul iernii poate deshidrata corpul chiar mai repede decat in timpul verii. De exemplu, multe din victimele bolnave de holera mor in primul rand din cauza deshidratarii ci nu din cauza bolii.