Anthony Robbins, autorul cartii Awaken The Giant Within

Despre alcalinizare

“Alcalinizati-va corpul si traiti o viata mai sanatoasa, mai plina de energie si in cele din urma o viata mai implinita. Exhilibrul acido-alcalin este un factor determinant al sanatatii noastre fizice. Cand vei renunta la vechile obiceiuri alimentare, iti vei regasi adevaratul eu, plin de vitalitatea si energia pe care le doreai si le meritai.”

Herman Aihara, autorul cartii Acid & Alkaline

Despre manifestarile aciditatii in corp

“ In cazul in care fluidele noastre extracelulare, in special sangele, devin acide, starea noastra fizica se va manisfesta in primul rand prin oboseala, si tendinta de a contracta raceli, etc. Cand aceste fluide devin si mai acide, vom avea dureri si suferinte cum ar fi dureri de cap, dureri in piept, dureri de stomac, etc.”

Ray Kurzwil, co-autorul cartii Fantasic Voyage: Live Long Enough to Live Forever

Despre raportul acid-alcalin

“Cei mai multi oameni sunt deja prea acizi de la consumul de carne in exces, carbohidrati simpli si zahar. Apa alcalina ionizata este un pas foarte eficient pentru a echilibra acest raport.”

Felicia Drury Kliment, autorul cartii The Acid Alkaline Balance Diet

Despre apa alcalina ionizata

“Dupa ani de experimente clinice continue si foarte pozitive, pe care le-am efectuat pe sute de clienti care folosesc apa alcalina restructurata, parerea mea este ca aceasta tehnologie va schimba modul in care toti furnizorii de servicii medicale si publicul vor aborda sanatatea in anii urmatori.”

Despre raportul acid-alcalin

Este nevoie de minerale alcaline pentru a neutraliza deseurile acide care sunt produse chiar si de alimentele cele mai nutritive. Cand rezerva de minerale alcaline este redusa, deseurile acide nu sunt neutralizate.”

Annie Padden Jubb, co-autor al cartii Secrets of an Alkaline Body

Despre sanatatea naturala

“Legea naturala afirma ca un sistem imunitar stimulat, reface sanatatea… Corpul este un mecanism perfect de autocorectare; elimina toxinele si se vindeca. Medicamentele si interventiile chirurgicale sunt minunate pentru leziunile traumatice; cu toate acestea, ele nu vor vindeca niciodata cancerul sau orice alta boala.”

Despre dieta acida

“O dieta bazata pe amidon rafinat si mancare gatita denaturat poate cauza o supra-acidifiere a tesuturilor organismului , teren favorabil fermentarii si/sau intrarii in putrefactie a unor substante…Acizii si zaharul “fura” calciu si alte elemente alcaline din organism.”

“O cauza ascunsa a bolii este consumul de mancare moarta, rafinata si denaturata. Aceste tipuri de produse alimentare epuizeaza rezervele alcaline de potasiu, magneziu, fier si calciu din organism, deoarece in cea mai mare parte se transforma in alcool.”

Despre raportul acid-alcalin

“Consumul excesiv de bauturi non-alcaline si apa acida, poate dilua acidul uric.”

“… este nevoie de o ionizare majora  pentru a neutraliza acidul depozitat in corp pentru a beneficia de o viata plina de sanatate.”

Chef Shelley Redford Young, co-autor al: “pH Miracle” series si utilizator al apei Chanson.

 “Hidratarea este cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a incepe regimul de alcalinizare. Ionizatoarele de apa pot fi montate la chiuveta de la bucatarie pentru a alcaliniza toata apa potabila. Ele fac de asemenea, apa acida care poate fi folosita la curatenie (pardoseala, blat, chiuveta).”

Daniel Reid, autor al The Tao of Detox

“Alcalinitatea si oxigenul sunt pilonii gemeni ai unei sanatati bune si ai unui raspuns imunitar puternic. Infectiile bacteriene, virale si fungice nu se pot dezvolta in tesuturi care sunt alcalinizate suficient si oxigenate si aproape toti microbii si toxinele sunt neutralizati  prin prezenta elementelor alcaline si a oxigenului.”

Despre boala

“Acidoza si hipoxia (insuficent oxigen) sunt conditiile de baza care permit bacteriilor, virusilor, fungilor si altor microbi, sa invadeze si sa se reproduca in interiorul corpului uman.”

“Aproape toate formele de toxicitate interna provoaca o stare de acidoza in organism. La randul sau, un nivel excesiv de reziduuri acide in sange si tesuturi, suprima raspunsul imun, interfereaza cu metabolismul normal, inhiba digestia si asimilarea, provoaca infectii bacteriene si provoaca tot felul de alte defectiuni biologice si o sanatate “bolnava”.

“In cazul in care cancerul este detectat destul de devreme, inainte de a se produce leziuni ireversibile ale organelor vitale, poate fi de obicei tratat si vindecat printr-o combinatie de diferite metode de detoxifiere, cum ar fi irigarea colonului, sucuri raw si o dieta de detoxifiere, suplimente nutritionale din plante, alcalinizarea si oxigenarea sangelui si tesuturilor precum si alte metode holistice, fara a fi nevoie de tratamente toxice cum ar fi chimioterapia, radiatiile si chirurgia.

Despre detoxifiere

“Prin saturarea sistemului zi de zi  cu cantitati mari de apa alcalina pura, poluantii sunt continuu eliminati din sange si tesuturi prin rinichi, intestine si piele. Ca urmare, toate tesuturile corpului sunt “spalate” si toate lichidele vitale sunt alimentate cu apa proaspata.”

“Cand iti detoxifiezi corpul, trebuie sa bei cantitati suplimentare de apa alcalina pura, pentru a dizolva, neutraliza si spala toate toxinele si reziduurile acide pe care procesul de detoxifiere le elibereaza in sange din tesuturi.”

“Nu uitati sa beti 1 sau 2 pahare mari de apa alcalina pura imediat dupa fiecare masaj terapeutic, in special in timpul curei de detoxifiere. Aceasta hidratare este necesara pentru a dizolva repede si pentru a elimina toxinele pe care masajul le elibereaza din tesuturi in sange si limfa din fiecare parte a corpului.”

Despre apa alcalina ionizata

“Apa care este incarcata cu ioni negativi, este un puternic antioxidant, curata radicalii liberi si previne deteriorarea degenerativa a celulelor si tesuturilor… apa cu ioni negativi neutralizeaza de asemenea toate substantele toxice din fluxul sangvin, deoarece toate toxinele din organism sunt incarcate pozitiv.”

“Apa care a fost restructurata in forma microgrupata, trece cu usurinta prin peretii celulelor si prin membranele tesuturilor, hidrateaza rapid intregul organism si furnizeaza celulelor nutrienti esentiali in timp ce elimina reziduurile toxice.”

“Daca utilizati acasa apa microgrupata pentru consum si pentru a face mancare, acest lucru va ofera o “mini-detoxifiere” in fiecare zi.”

transmite in celule pentru metabolism…Apa este necesara pentru hranirea si reconstituirea fluidelor vitale, precum si pentru detoxifierea sangelui si tesuturilor si eliminarea reziduurilor.”

“Apa are capacitatea unica de a transporta energie si informatii si poate fi foarte precis “programata” sa functioneze ca un instrument puternic si extrem de eficient pentru curatarea si vindecarea corpului. Prin utilizarea unor metode diverse cum ar fi: electroliza si campurile magnetice, lumina si sunetele, oxigenul si esentele din plante, apa poate fi energizata si imprimata cu structuri specifice de informatii, pentru a oferi o curatare terapeutica puternica si proprietati de vindecare.”

“Cand corpul este deshidratat, fluidele din straturile de lubrifiere dispar, producand frictiune ceea ce cauzeaza inflamatia tesutului si dureri cronice in organism… Cele mai multe dintre aceste dureri pot fi alinate band pur si simplu o cantitate suficienta de apa alcalina pura, in fiecare zi.”

“Apa microgrupata este un antioxidant extrem de eficient, si daca bei o pe tot parcursul zilei iti va oferi o activitate continua a antioxidantilor in sange si tesuturi. Deoarece daunele produse de radicalii liberi sunt acum frecvent recunoscute in medicina ca principala cauza a imbatranirii premature si a deteriorarii tesuturilor, band apa microgrupata zi de zi, puteti ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si la prevenirea unor deteriorari inutile a tesuturilor.”

 “O sursa primara de antioxidanti ce apara corpul, provine de la ionii negativi care deriva din apa si aerul ionizat. Cel mai bun mod de a inrola acest aliat in armata antioxidantilor este sa beti apa ionizata si sa respirati aer ionizat.”

“Primul lucru pe care trebuie sa-l facem in fiecare dimineata inainte de a manca orice mancare, este de a bea doua pahare de apa alcalina ionizata microgrupata, pentru a elimina mucusul si acizii din stomac, pentru a da fluxului sangvin un impuls alcalin si pentru a rehidrata celulele si tesuturile. Aceasta infuzie de apa alcalina energizata, restabileste echilibrul pH-ului in tot sangele si in alte fluide vitale ale corpului si stimuleaza metabolismul celular cu minerale alcaline ionizate necesare pentru producerea energiei optime,”

“Consumul de apa alcalina este un modalitate foarte buna de a neutraliza si elimina toate toxinele si acizii care se scurg din tesuturi si din fluidele corporale, de a rehidrata rapid corpul si de a pastra sangele alcalin.”

Harald Tietze, autor a peste 30 de carti despre sanatate, inclusiv Youthing

Despre diferentele si beneficiile apei microgrupate (apa alcalina ionizata)

“Apa microgrupata a fost dezvoltata in Japonia, cand cercetatorii care au studiat oameni care au baut apa de la anumite rauri de munte, au observat  ca acestia se bucurau de o sanatate extraordinara. Apa microgrupata simuleaza apa care se intalneste in mod natural cu un nivel al ph-ului mai ridicat, cu o structura diferita si proprietati electrice diferite decat are apa obisnuita.

Consumand apa microgrupata va ridicati ph_ul celular si luptati impotriva radicalilor liberi care altfel ar deteriora prostata precum si starea generala de sanatate.(… radicalii liberi sunt ca “zumzetul fierastraielor” care trec prin tesutul sanatos distrugand totul in urma lor. Pastrarea radicalilor liber sub control, este vitala). Folosind un mic dispozitiv atasat de robinetul dvs., puteti avea apa microgrupata acasa.”

Sang Whang, autor al  Reverse Aging

Despre raportul acid-alcalin

 “Din momentul in care suntem in pantecele mamei noastre, pana cand murim, viata noastra trece printr-un act de echilibrare constant intre acid si alcalin. Acidul duce la durere, boala si eventual moarte; alcalinul duce la sanatate si longevitate. Chiar cu dieta si exercitii, aciditatea castiga de obicei.Avem nevoie de un impuls extern de alcalinitate pentru a compensa dezechilibrul cauzat de acidul in exces. Cel mai bun impuls alcalin este apa alcalina.”

“Japonezii afirma ca una dintre cauzele care stau la baza bolilor adultilor, este acumularea de acid in corpul nostru. Pentru ca un tratament sa fie eficient trebuie indepartat excesul de acid din organism, altfel tratamentul va oferi doar un remediu temporar. Acesta este motivul pentru care stiinta medicala este destul de saraca atunci cand vine vorba despre a vindeca bolile adultilor.”

Despre inversarea imbatranirii

“Ceea ce spun lumii, este de a bea apa alcalina, pentru a curata deseurile acide, cauza universala a multor boli ale persoanelor adulte…Cel mai important lucru de retinut este ca imbatranim pentru ca acumulam deseuri acide.Prin urmare, daca vom scapa de aceste deseuri, vom putea inversa procesul de imbatranire. Putem elimina chiar si simptome ale bolilor adultilor prin aceste procese, daca nu s-au produs deja pagube ireversibile.”

“Din moment ce acumularea de deseuri acide este imbatranire, reducerea acestor deseuri este inversul imbatranirii. Apa alcalina nu este un medicament care vindeca orice boala. Cu toate acestea, daca este consumata cu regularitate, apa alcalina ajuta la reducerea treptata a deseurilor acide acumulate.”

“Aici este un simplu process de imbatranire. Fiecare celula vie din corpul nostru produce deseuri. Elementele nutritive din mancare sunt transportate la fiecare celula si ard in prezenta oxigenului pentru a ne furniza energia necesara vietii. Elementele nutritive arse reprezinta deseurile. Mancarea consumata este ori buna ori rea pentru voi in functie  de cantitatea si calitatea deseurilor produse: toxice, acide, alcaline, etc. Celulele trec prin metabolism si celulele moarte, devin deseuri. Aceste deseuri trebuie elimate din corp. De fapt, corpul nostru incearca tot posibilul pentru a scapa de ele prin urina si transpiratie. Practic, toate deseurile sunt acide; acesta este motivul pentru care urina este acida, la fel  cum este si suprafata pielii. Problema este ca, din mai multe motive corpul nostru nu poate scapa 100% de deseurile pe care le produce. Principalul motiv este stilul nostru de viata. Prin urmare, ne petrecem mai mult timp producand deseuri decat sa le procesam.”

Despre efectele alcalinitatii asupra sarcinii

“Inainte ca o femeie sa ramana insarcinata, ar trebui sa consume mari cantitati de apa alcalina pentru a evita greturile matinale si pentru a avea un copil sanatos. Fara suficiente minerale alcaline, femeile imbatranesc considerabil in timpul sarcinii si pot avea tot felul de probleme dupa nastere.”

Sam Graci, cercetator, preparator, lector, consultant si autor

“Sunt un mare fan al apei alcaline imbogatite cu electroni produsa de ionizatoarele de apa care dau apa cu un pH aproape 10. Plantelor le place apa acida. Eu numesc de fapt aceasta apa plasma activata micro-ionizata, care are un grup mai mic de molecule comparativ cu moleculele apei de la robinet.”

Celia Wright, autor al Wright Diet

Despre dieta acido-alcalina

“… persoana supra-acida este morocanoasa, sensibila, epuizata, inclinata spre dureri de cap probleme de somn si aciditate la stomac. S-a dovedit ca fumatorii au un continut ridicat de acid in urina. Poftele (setea) par sa fie reduse la atunci cand avem o dieta mai alcalina.”