Ionii negativi au fost studiati prima data in Rusia in anii 1850(*1). Ei sunt principalii responsabili cu sanatatea corpului uman. Fara prezenta ionilor negativi, corpul uman nu poate supravietui. Imbatranirea biologica este un proces in care ne hranim trupul cu un flux continuu de ioni pozitivi care erodeaza incet sanatatea noastra pana cand vom ajunge la boli, organele noastre incetand sa mai functioneze.

       Lupta pentru sanatate este efortul de a obtine suficienti ioni negativi in corp. Acest lucru este realizabil prin consumul de alimente crude si prin consumul de apa ionizata. Este imposibil pentru noi sa fim cu adevarat sanatosi, cat traim intr-un mediu de ioni pozitivi, atat in afara corpului cat si in interiorul acestuia. Acestea fiind spuse, nu pot fi subestimate descoperirea si mai apoi cercetarea ionilor negativi, deoarece aceste actiuni sunt printre cele mai importante cautari in scopul  sanatatii oamenilor.

       Rusii sunt cei care au facut primele cercetari cu privire la conceptul si dezvoltarea apei ionizate, in prima parte a secolului XX. Ei au dedus prin descoperirile si cercetarile lor asupra ionilor negativi ca acestia sunt buni pentru sanatatea umana, deci ionii pozitivi trebuie sa fie rai pentru sanatate si chiar sunt. De asemenea au ajuns la concluzia ca ar putea crea ioni negativi in apa si in acel fel ar putea adauga proprietati sanatoase acesteia. Ei au experimentat cu o simpla electroliza unde un anod si un catod sunt introduse in apa in acelasi timp, creandu-se ioni pozitivi si negativi care se departeaza intre ei. Provocarea cu care s-au confruntat  a fost sa descopere cum sa desparta acesti ioni. Primul ionizator de apa a fost inventat in Rusia la inceputul anilor 1900. Apa ionizata este una dintre cele mai mari realizari stiintifice a Rusiei si un cadou extraordinar pentru toata lumea, pentru care noi ar trebui sa fim recunoscatori, desi este un aspect putin cunoscut.

       In anul 1940 au fost realizate mai multe experimente in Rusia cu privire la apa ionizata. La sfarsitul anilor 1960 a existat un proiect numit Chelyabinsk cu scopul de a determina daca apa ionizata ar putea elimina radiatiile din organism, rezultatul fiind ca acest lucru este posibil chiar intr-un mod eficient. Proiectul Chelyabinsk, condus de Vladimir Egov, a fost numit dupa un mic oras din Muntii Ural unde au avut loc experimentele. Multi oameni din Uniunea Sovietica au fost expusi radiatiilor in timpul cercetarilor si dezvoltarilor nucleare in timpul Razboiului Rece. Astfel, a existat o nevoie stringenta de metode prin care radiatiile sa fie eliminate din corpul uman. Au descoperit trei metode de indepartare a radiatiilor din corpul uman si anume “Chlorella Pyrenoidsa (*2), Focoidan (*3), si Far Infrared Waves (*4)”. Aceste trei metode indeparteaza din corp si metalele grele dar acest lucru este ajutat foarte mult de consumul de apa ionizata deoarece un tesut hidratat este mai usor de detoxifiat decat un tesut deshidratat.

       In Japonia anilor 1950, au fost dezvoltate ionizatoarele de apa. Primele experimente au fost efectuate pe plante si pe animale. Comunitatea medicala japoneza a stabilit destul de repede ca cercetarile apei ionizate nu au fost in detrimentul sanatatii umane. Primul ionizator de apa casnic, a fost dezvoltat si vandut in anul 1958. In 15 Ianuarie 1966, Ministerul Japonez al Sanatatii a aprobat ionizatorul de apa, ca fiind “Echipament medical pentru imbunatatirea sanatatii”. Zece ani mai tarziu Coreea a declarat ionizatorul de apa – echipament medical.

       Intre anii 1970 si 1980 cercetarea si dezvoltarea ionizatoarelor de apa a continuat si in alte tari, mai intai in Japonia unde a fost vandut primul ionizator de apa rezidential. A fost doar inceputul ionizatorului de apa casnic. Sa devenim mai sanatosi nu a fost niciodata mai usor, iar notiunea de apa sanatoasa nu va mai fi niciodata la fel.

……………………………..

*1 – In anul 1887, chimistul suedez Svante Arrthenius a dedus ca in solutii diluate, electrolitii sunt complet disociati in ioni pozitivi si ioni negativi. El a aplicat aceasta teorie la acizi si baze, argumentand ca acizii disociati produc ioni H+ si bazele in  OH-ioni. El a primit Premiul Nobel in anul 1903 pentru chimie.

*2 – Chlorella este o alga verde.  Fibrele de Chlorella sunt renumite pentru indepartarea metalelor grele si ale toxinelor sintetice din organism.  Una dintre substantele de absorbtie din aceste fibre este sporopollenin, un caroten natural – ca un polimer, foarte rezistent la degradare. Fibrele peretelui celular Chlorella se leaga de substantele toxice cum ar fi mercurul si le elimina din organism prin intestine. De asemenea elimina usor plumbul, uranium, dioxine si cadmiu din organism.

*3 – Este un extract de alge marine brune, foarte indicat in eliminarea metalelor grele. Este si un puternic imunostimulator si de asemenea un protector cardiovascular.

*4 – Toxine eliminate datorita penetrarii radiatiilor infrarosii includ: metale grele, pesticide, acizi grasi, radiatii, medicamente si alte produse chimice pe baza de petrol, precum si grasime in sine. Niciuna din aceste substante daunatoare nu sunt eliminate prin traspiratie normala ci sunt eliminate numai prin transpiratia produsa de sauna bazata pe radiatii infrarosii. Acest lucru se intampla pentru ca radiatiile infrarosii au capacitatea de a penetra mult mai adanc corpul si a-l incalzi in interior.