Despre apa alcalina, sanatatea alcalina, dieta alcalina.
Starea generala de sanatate a corpului dumneavoastra, se bazeaza pe o serie de factori care pot lucra impreuna in vederea curatarii, detoxifierii, hranirii, refacerii, reducerii toxicitatii si aciditatii si intaririi corpului. Ceea ce mancam si bem, produsele pe care le aplicam pe piele sau pe care le folosim pentru a face curatenie acasa – chiar si modul de gandire sau exercitiile pe care alegem sa le facem – toate joaca un rol in modul in care este corpul nostru: acid sau alcalin.
Nu exista nicio pastila magica sau medicament minune care sa-ti ofere o sanatate perfecta dintr-o data. Pentru a imprumuta o analogie de la Dr. Leight Erin Connealy, autorul cartii “Fii perfect sanatos”, nu poti face o prajitura cu ciocolata din nimic, ci cu fulgi de ciocolata.
Iata cei 7 piloni ai sanatatii alcaline:
1. Apa alcalina ionizata
La nastere, oamenii sunt alcatuiti din aproximativ 90 % apa, 70% apa ca adult si 50% apa la batranete. Corpurile noastre se bazeaza pe apa pentru orice, de la lubrifierea si amortizarea articulatiilor noastre, pana la trimiterea mesajelor electrice dintre celulele creierului si pana la eliminarea deseurilor din organism. La 75% dintre oameni, rata deshidratarii este mult mai mare decat se realizeaza, iar deshidratarea duce la o serie de alimente si boli.
Apa alcalina ionizata, este filtrata, supraincarcata, bogata in antioxidanti, care pot curata celulele din interior spre exterior, datorita moleculelor sale de o dimensiune foarte mica. pH-ul sau alcalin este capabil sa ajute la crearea unui mediu intern rezistent la boli, prin echilibrarea aciditatii pe care o consumam, pe care o cream sau la care suntem expusi. Scopul este de a bea zilnic apa alcalina ionizata cel putin cat jumatate din greutatea corpului in uncii, de la un ionizator de apa electric.
2 . Dieta alcalina/Suplimente
O dieta bazata pe plante ce contine 80% mancare alcalina, poate face minuni pentru hranirea corpului tau, ca sa nu mai mentionam controlul greutatii. Si in timp ce stim ca trebuie sa alegem o salata din gradina in locul unui cheeseburger dublu cu cartofi prajiti, puterea obisnuintei ne face sa acceptam un drum catre moarte prin consumul de grasime si mancare procesata. Nu este de mirare ca multi dintre noi suntem grasi, bolnavi si obositi in aceste zile, pentru ca incercam sa ne sustinem cu mancare gresita sau spus in alt fel ne alimentam cu combustibil gresit.
In timp ce ar trebui sa obtineti cat mai multe elemente nutritive de la alimente alcaline proaspete, suplimentele pot fi de asemenea necesare pentru a umple lacunele.
Incarcati sa va schimbati obiceiurile alimentare, testand retete alcaline, cumparand anumite alimente organice si lasandu-le pentru un timp in apa alcalina ionizata, pentru a le aduce la starea lor naturala.
3. Reducerea stresului/Gandirea optimista
Dr. Robert O. Young, pionierului stilului de viata alcalin a observat ca emotiile si gandirea negativa au un impact mai mare asupra nivelului aciditatii decat daca ai consuma cea mai rea mancare. Stresul este o otrava care pune stapanire si distruge mintile si corpurile noastre, daca nu este gestionat in mod corespunzator. Data viitoare cand te vei simti stresat in vreo situatie, incearca sa te intrebi:”in 5 ani, aceasta problema va mai conta?”. Daca raspunsul este negativ, incearca sa te relaxezi, sa respiri adanc si sa treci mai departe.
Perspectiva (punctul de vedere) joaca de asemenea un rol foarte important in sanatatea dvs. Pacientii care cred medicul atunci cand le spune ca mai au doar 6 luni de trait, sunt foarte aproape de a muri in acest interval de timp, decat pacientii care nu accepta condamnarea la moarte fara lupta.
4. Reducerea expunerii la toxine
Se spune ca suntem expusi la mai multe toxine intr-o singura zi, decat erau expusi stramosii nostri intr-o viata intreaga. Totul, incepand de la sticla de plastic din care poate bei, pana la covorul de sub picioare si la produsele de curatare din bucatarie, este plin de toxine care fac ravagii in corp, atunci cand le absorbi prin piele sau le inhalezi in plamani.
‘Inverzeste-ti” caminul si cosmeticele prin inlocuirea produselor comerciale pline de chimicale cu produse naturale, cosmetice si lichide de curatare non-toxice. Cel mai simplu mod este de a investi intr-un ionizator de apa si de a incepe sa imbuteliezi si sa folosesti apa ionizata acida cu pH scazut pe piele, corp si par dar si pe blaturi, sticla si toalete. Gandeste-te doar cat de multe toxine ai putea elimina din casa prin folosirea de apa ionizata acida la curatarea pielii si a lucrurilor din casa!
5. Exercitiu Alcalin
Un exercitiu greu cum ar fi alergatul si spinnig-ul, determina producerea de acid lactic si acid carbonic care pot produce dureri la nivelul articulatiilor si pot dezechilibra raportul acid-alcalin.
Exercitiile usoare, alcaline cum ar fi saritul la o mini-trambulina, Pilates, mersul pe jos, stretching, exercitiile cu greutati, aerobicul, sunt preferate deoarece nu produc acizi.
6. Somnul adecvat
Oamenii au nevoie de 7-8 ore de somn bun in fiecare noapte pentru a-si reincarca bateriile. Potrivit Diviziei de Medicina a Somnului de la Scoala Medicala Harvard, “multe dintre functiile de refacere majore din organism precum cresterea masei musculare, repararea tesuturilor, sinteza proteinelor si eliberarea hormonilor de crestere, apar mai ales sau in unele cazuri, doar in timpul somnului.”
Cineva care a stat 24 de ore treaz, fara sa doarma, stie ca lipsa somnului poate provoca iritabilitate, somnolenta si scade capacitatea mentala si fizica. Fa ca odihna de care are nevoie corpul tau, sa fie o prioritate fata de privitul la TV pana tarziu in noapte.
7. Respiratia profunda
Potrivit lui Daniel Reid, autor al The Tao of Detox, “Respiratia profunda imbunatateste oxigenarea sangelui si a tesuturilor, fapt ce ajuta la neutralizarea acidozei si mentine un mediu alcalin sanatos in interiorul corpului.”
Este important sa obtii suficient oxigen adanc in celulele noastre, prin efectuarea in mod constient a catorva respiratii profunde, de cateva ori pe zi. Pentru ca inauntru sunt cele mai multe toxine, ai putea sa-ti faci exercitiile zilnice afara si/sau sa investesti intr-un purificator de aer.
Tine minte ca un ionizator de apa, te poate ajuta sa-ti alcalinizezi corpul si sa reduci expunerea la toxine in timp ce economisesti bani. In medie, o persoana cheltuieste 650 euro anual pe apa imbuteliata, ingrijirea pielii si produse de curatare, care pot fi inlocuite cu un ionizator de apa. Acest lucru inseamna nu numai ca ionizatorul isi va scoate banii in 2- 3 ani, dar si ca vei obtine un randament al investitiei de aproape 650 euro/an, pentru fiecare an dupa aceea !